banner

Lord Foul's Bane

De Eerste Kronieken van Thomas Covenant, boek 1

Fantasy
369
1977

Bespreking

Geschreven door Andrea

Kafttekst:
The first book in one of the most remarkable epic fantasies ever written, the Chronicles of Thomas Covenant, Unbeliever.
He called himself Thomas Covenant the Unbeliever because he dared not believe in the strange alternate world in which he suddenly found himself. Yet he was tempted to believe, to fight for the Land, to be the reincarnation of its greatest hero....

Mijn kijk op het boek:
De boeken van Thomas Covenant zijn mijn eerste kennismaking met het fantasy-genre. Het wordt ook mijn favoriete genre om te lezen.
Het boek gaat over Thomas Covenant. Een schrijver die lijdt aan lepra. Op een dag wordt hij aangereden door een politieauto, maar als hij bijkomt, wordt hij wakker in een heel andere wereld. Hier krijgt hij een boodschap van Lord Foul die hij naar de raad van Heren moet brengen. 
In het land wordt Thomas gezien als de reïncarnatie van een grote held uit het land. Daarnaast draagt hij een witgouden trouwring dat in het land wordt gezien als iets dat wilde magie kan oproepen. Door een smeersel krijgt Thomas ook het gevoel in zijn vingers en voeten terug, maar Thomas denkt dat hij droomt en noemt zichtzelf: "de ongelovige". Hij verwacht elk moment weer wakker te worden in zijn eigen wereld. 
Uiteindelijk gebeurd dat ook, maar voordat dat gebeurd beleefd hij allerlei avonturen in het land. Samen met de "heren" gaat hij op zoek naar de "Staf van de Wet". Bij het veroveren van de staf, wordt de creatuur die Thomas naar het land heeft gehaald gedood. Op dat moment keert Thomas weer terug naar zijn eigen wereld.

Dit is even een hele korte beschrijving van het boek. Ik vind het moeilijk een beschrijving te schrijven,  omdat ik het boek in het Engels heb gelezen. Het boek is zeer zeker de moeite waard om te gaan lezen. 

Datum toegevoegd: maandag 13 februari 2012