banner

The Illearth War

De Eerste Kronieken van Thomas Covenant, boek 2

Fantasy
409
1978

Bespreking

Geschreven door Andrea

Kafttekst:
The second volume in the epic Chronicles of Thomas Covenant the Unbeliever.
Thomas Covenant found himself once again summoned to the Land. The Council of Lords needed him to move against Foul the Despiser who held the Illearth Stone, ancient source of evil power. But although Thomas Covenant held the legendary ring, he didn't know how to use its strength, and risked losing everything....

Mijn kijk op het boek:
Dit is het tweede deel van de kronieken van Thomas Covenant. Het boek bestaat uit drie delen, waarin Thomas Covenant in het eerste en laatste deel de hoofdrol speelt. 
In het eerste deel wordt Covenant door Elena naar het land gehaald. Elena is High lord en dochter van Covenant. Op aarde is er maar een aantal weken verstreken, maar in het land zijn ondertussen al dertig jaar verstreken. Aan het eind van het eerste deel vertrekken Elena, Covenant, Amok en een aantal 'bloodguard' richting Mount Thunder om de 'Seventh Ward' te zoeken.
In het tweede deel is de hoofdpersoon Hile Troy. Hij is ook van de aarde naar het land gehaald om het land te helpen. Hile Troy is op aarde blind, maar in het land heeft hij leren zien en is hij hoofdaanvoerder van het leger. Hij heeft een strategie bedacht om het leger van de 'despiser' te verslaan. Samen met Lord Mhoram weet hij het leger van de 'despiser' te verslaan, maar het kost heel veel slachtoffers.
Ondertussen zijn Lena, Covenant en Amok samen met de 'bloodguard' op weg naar Mount Thunder. In de grotten van Mount Thunder horen zij van Amok dat als Elena van het aardwater drinkt, zij één commando mag geven om het land te redden. Elena maakt echter de verkeerde keuze. Ze roept Kevin terug uit de dood en vraagt hem de 'despiser' te verslaan. De 'despiser' is echter veel sterker dan Kevin en stuurt hem terug met de opdracht Elena te vermoorden. Er volgt een hevige strijd die Covenant ter nauwer nood weet te ontsnappen. Uiteindelijk verliest Elena de strijd en keert Covenant weer terug naar de aarde. 

Het is erg lastig om een verslag te schrijven over een boek dat ik in het Engels heb gelezen. Het boek is echter ook in het Nederlands te verkrijgen en heet dan: de verdelgingsoorlog. Het is zeker de moeite waard om eens te gaan lezen.

Datum toegevoegd: zondag 18 maart 2012